- shopping_cartHandlekurv
Bilde Tittel ISBN/varenr. Pris Ant. Fjern Totalt: ,-
Bilde | Tittel | ISBN/varenr. | Pris | Ant. | Fjern |
---|
Pris: 389,-
Kings Bay-saken snudde opp ned på norsk etterkrigshistorie: Gruveulykken på Svalbard i 1962, hvor 21 mennesker døde, førte til to regjeringsskifter, markerte slutten på AP-staten og Gerhardsens epoke, og innledet mediealderen i norsk politikk. Nå fortelles for første gang den fulle og hele historien om dette dramatiske oppgjøret, med flere nye og oppsiktsvekkende opplysninger. Samtidig skildres en virkelighet Norge glemte: For et lite gruvesamfunn i nord handlet ikke ulykken om den politiske maktkampen. De mistet 21 av sine nærmeste - men også hele det livet de møysommelig hadde bygget opp sammen på Svalbard. For dem ble tilværelsen aldri igjen den samme.
Med kriminalromanene Hollendergraven, Kullunge, Operasjon Fritham og Den døde i Barentsburg har Monica Kristensen markert seg som en fremragende forteller med helt spesiell innsikt i Svalbard-samfunnet. Med Kings Bay-saken demonstrerer hun de samme styrkene på et dokumentarisk materiale, med et resultat som er like spennende og sprengbart som en thriller. Monica Kristensen har doktorgrad i glasiologi fra Cambridge, i tillegg er hun også kjent som polfarer og for sitt forskningsarbeid både i Arktis og Antarktis.
Det er verkeleg fortenstfullt at Monica Kristensen har sett eit skarpt søkjelys på sjølve ulukka i Kings Bay den 5. november 1962.
Olav Kobbeltveit, Bergens Tidende
På solid is. Kings Bay-saken holder på interessen hele veien, (...) og avslutter med nye hypoteser om hva som faktisk skjedde.
Knut Hoem NRK
Med denne boken har Monica Kristensen reist et verdig minnesmerke over Kings Bay-ulykken og de 21 gruvearbeiderne som mistet livet for 50 år siden. Monica Kristensen viser seg som en dreven forfatter (...) en glimrende bok.
Sindre Hovdenakk, VG
Hennes lavmælte beskrivelse av dem som i tunge stunder gjorde sin plikt, er noe av det beste jeg har lest.
Bjarte Botnen, Vårt Land
«Kings Bay-ulykken kunne vært unngått hvis Stortinget hadde tatt faresignalene på alvor. I ettertid var det gruvearbeiderne som fikk skylda. Det vil jeg motbevise.» Sier Monica Kristensen i intervju med NRK Nordland.
Les hele intervjuet her.