Livet på landet (pocket) - ISBN 9788232805006 - Forlaget Press

James Rebanks

Livet på landet (pocket)

en felles arv

Livet pa landet 1

Pris: 229,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232805006
 • INNB:Heftet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
 • OVERSETTER:Hege Mehren
  • UTG.ÅR:2022
  • KATEGORIER:Sakprosa | Pocket
  • VEKT:0.21
  • BOKGR:32
  • OriginaltittelEnglish pastoral
  expand_more

Da James Rebanks vokste opp, var det farfaren som lærte ham hvordan han skulle ta vare på land og dyr på gamlemåten. Familiegården deres i Lake District var en del av et gammelt jordbrukslandskap, et lappeteppe av dyrket mark og enger, av beiter fylt med husdyr, og hekker som vrimlet av dyreliv. Men da James arvet gården, var området knapt gjenkjennelig.

 

Livet på landet forteller om hvordan landskap rundt om i verden har blitt brakt nær kollaps, og hvordan den eldgamle rytmen av fellesskap, arbeid, vær og vill natur har gått tapt. Og likevel er dette en historie om håp: om hvordan en bonde, inspirert av fortiden, begynte å berge et lite hjørne av England som nå var hans, og gjorde sitt beste for å gjenopprette livet som hadde forsvunnet, for å etterlate seg en arv for fremtiden. 


Hege Mehren mottok Rosettaprisen for årets beste oversatte sakprosabok i 2021 for oversettelsen av Livet på landet.

format_quote

Rebanks har skrevet en vakker og poetisk bok, som er en fryd å lese, der vi dukker ut og inn av hverdagslige problemstillinger og beskrivelser, til de store overordnede tankene. Det er et hardt liv, men beskrivelsen er lyrisk, til ettertanke og dette er et politisk potent verk. Det er formelig så jeg har storspovens intense kallelyd i øret når jeg nå legger boka fra meg.


Andrew P. Kroglund, Vårt land

format_quote
format_quote

Jordbrukskrisa blir en kulturkrise i Rebanks' nære, litterære fortelling om jorda vi arver og forvalter.


Karin Haugen, Årets beste bøker - Klassekampen


format_quote
format_quote

Biletet av bestefaren på traktoren brenn seg dast og dukkar opp for meg fleire gongar medan eg les, som eit visuelt uttrykk for det ideologiske utsynet i boka: Rebanks ser tilbake på tradisjonen med eitt godt auge, men kaster skarpe blikk inn i framtida med det andre.


Eivind Myklebust, Klassekampen

format_quote
format_quote

James Rebanks argumenterer overbevisende for et mer bærekraftig landbruk.


Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladetformat_quote
format_quote

Det er en bok full av kjærlighet, for bestefaren, for barna, og for Lake District-dalen hvor han bor og driver gården (...) Noen bøker forandrer verden. Jeg håper dette viser seg å være en av dem.


Evening Standard

format_quote
format_quote

Rebanks er veltalende - scener med gjørme og avføring er ispedd sitater fra Virgil til Schumpeter, fra Rachel Carson til Wendell Berry ... Livet på landet bygger seg stegvis opp fra en inderlig lovsang for alt som har gått tapt fra landskapet vårt, til en inspirerende diskusjon om hva som kan gjenvinnes – til et kamprop for en bedre fremtid. 


Financial Times


format_quote
format_quote

Dette er en fantastisk bok. James Rebanks skriver med hjertet, og hjertet hans er på rett plass. Vi bør lytte til ham.


The Telegraph


format_quote

James Rebanks
Les mer om forfatteren