Olive Kitteridge - ISBN 9788232800230 - Forlaget Press

Elizabeth Strout

Olive Kitteridge

Olive kitteridge

Pris: 349,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232800230
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
bookBla i boka
  • UTG.ÅR:2015
  • VEKT:0.464
  • BOKGR:42
  expand_more

I 2014 var HBOs miniserie Olive Kitteridge med Frances McDormand en av årets store TV-sensasjoner. Men uansett hvor god TV-serien var, kan den likevel vanskelig måle seg med Elizabeth Strouts fenomen av en bok, en av de høyest elskede amerikanske romanene fra de siste årene – og vinner av Pulitzer-prisen som årets skjønnlitterære bok i 2009.

De tretten kapitlene i boka gir oss hvert sitt utsnitt av livet i Crosby – og hvert sitt blikk på den uutgrunnelige Mrs. Kitteridge. Resultatet er en av de sterkeste, ærligste og mest særpregede kvinneskildringene i den moderne litteraturen – og en bok det er umulig ikke å like. Olive
Kitteridge
er en stor og uimotståelig roman om hverdagslige hendelser, en ærlig og vakker og utholdende og humoristisk utforsking av selve menneskelivet – dets konflikter, tragedier, gleder og skuffelser.

format_quote

En dypt klok og empatisk bok. Olive er navet som disse tretten dypt menneskelige historiene spinner rundt - og resultatet er en helt uforglemmelig roman.
O: The Oprah Magazine

format_quote
format_quote

Bokelskere, lær dere navnet først som sist: Olive Kitteridge. Hvis du først har møtt henne, vil du aldri glemme henne. Dette er strålende, mektige saker.
USA Today

format_quote
format_quote

Mrs. Kitteridge er en egenartet livskraft, en vaskekte original: vittig, slem og full av vemod. Når hun i korte øyeblikk trer i bakgrunnen, venter vi på å få henne tilbake - på grunn av henne er dette en ekte pageturner.
San Fransisco Chronicle

format_quote
format_quote

Strout gir liv til det vanlige med enestående kraft. Hun lar oss fullt ut erfare ikke bare frykten for forandring - men også det fryktelige håpet forandringen kan føre med seg. Hun kaster oss midt ut i en vill elv av liv, og som lesere klarer vi bare så vidt å komme til overflaten for å snappe etter luft før det hele fortsetter.
The New Yorker

format_quote
format_quote

"Olive er en vidunderlig sammensatt karakter, og romanen tilbyr leseren innsikt i det fantastiske og ekstraordinære ved det nære og dagligdagse i all sin kompleksitet og variasjon. Den tilbyr ingen enkle løsninger, og selv om den også gir håp, er det ingen klisjefylt optimisme som møter oss. En glede å lese, og en bok som berører"
Brita Strand Rangnes, Stavanger Aftenblad

format_quote
format_quote

«Olive Kitteridge» består altså av 13 fortellinger (..) alle viser frem, som Alice Munros mesterlige noveller, en tidsavgrenset hendelse som får vidtrekkende konsekvenser for et helt liv (..) Jeg har ikke sett den prisbelønte TV-serien som bygger på Elisabeth Strouts bok. Den fortjener sikkert all viraken. Jeg vil likevel anbefale romanen. Med sine direkte dialoger og mangefassetterte typetegninger skaper den mentale bilder som blir sittende lenge.
Anne Cathrine Straume, NRK

format_quote

Elizabeth Strout
Les mer om forfatteren