Undergang - ISBN 9788275475068 - Forlaget Press

C.J. Sansom

Undergang

Undergang 1

Pris: 389,-

Kjøp
  • info
  • ISBN 9788275475068
  • STATUS:I salg
bookBla i boka
    • UTG.ÅR:2012
    • KATEGORIER:Krim
    expand_more

Sommeren 1545 er England i krig. Henrik den åttendes invasjon av Frankrike har spilt falitt, og en massiv fransk flåte forbereder seg på hevntokt over kanalen. Pundet er nedskrevet, folket sulter, og landet står foran sin verste krise noensinne. Mens unge menn i hele England blir innskrevet til militærtjeneste, blir Matthew Shardlake innkalt til selveste dronning Katarina Parr.

Dronningen vil at Shardlake skal undersøke en vergesak, der sønnen til hennes tidligere tjener har blitt utsatt for en grov urett og nå er død under mystiske omstendigheter. Dette er tilsynelatende en ufarlig og upolitisk sak, men den bringer Shardlake og hans assistent, Jack Barak, til Portsmouth for å gjennomføre vitneavhør.

Portsmouth er stedet der franskmennene er ventet å ankomme, og dermed også der hele den engelske flåte nå samler seg. Reisen hit gir også Shardlake en unik mulighet til å undersøke den mystiske fortiden til hans venninne Ellen Fettiplace, og drevet av sin ubendige søken etter sannheten, vikler han seg stadig nærmere de dramatiske begivenheter i Portsmouth, og til slutt inn i krigens sentrum.
 

format_quote

Serien om sakføreren fra Tudor-tiden holder fortsatt høy kvalitet, underveis holdes leseren i en upåklagelig søt spenning.
Maria Årolilja Rø, Adresseavisa

format_quote
format_quote

Sansoms beste hittil. Selve tungvekteren blant årets påskekrim.
Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

format_quote
format_quote

Historie har knapt fremstått mer levende.
New York Times

format_quote
format_quote

Fantastiske saker, både for fansen og for nykommere!
The Guardian

format_quote
format_quote

Sansom håndterer på brilljant vis den etterpåklokskap vi alltid bringer inn i den historiske romanen.
The Independent

format_quote
format_quote

Enda bedre enn før makter Sansom her å mane frem brutaliteten og kampberedskapen i tudortidens England. Vi ser, vi hører og vi formelig lukter…
The Spectator

format_quote