Wergelandsveien - ISBN 9788275476690 - Forlaget Press

Guri Dahl (foto) / Bodil Stenseth

Wergelandsveien

Fra Grotten til Litteraturhuset

Wergelandsveien

Pris: 449,-

  • info
  • ISBN 9788275476690
  • STATUS:I salg
bookBla i boka
    • UTG.ÅR:2013
    • KATEGORIER:Kunst og kultur
    expand_more

I dag er Wergelandsveien en av Oslos paradegater, med nøkkelbeliggenhet ved Slottsparken og noen av byens mest kjente bygg – som Kunstnernes Hus, Litteraturhuset og Grotten – på adresselisten. I boken tar Stenseth oss med tilbake til begynnelsen, da området ved Wergelandsveien ennå bare var noen spredte småhus et godt stykke utenfor sentrum. Hun viser hvordan det moderne Oslo langsomt vokser fram, hvordan borgerskapet flytter inn og hvordan institusjonene etter hvert preger gaten. Underveis tar hun med oss inn i husene, banker på dørene og lar oss treffe enkeltmenneskene som på forskjellige tidspunkt har bodd i Wergelandsveien, fra Henrik Wergeland og Anne Cath. Vestly til den anonyme vaktmester Johansen på Kunstnernes Hus eller den mislykkede doktor Gunder Nilsen Kjølstad, som var overbevist om at han hadde oppfunnet en ortopedisk maskin som skulle helbrede mennesker som var blitt skjeve av for mye viljestyrke.

Resultatet er en av de flotteste, mest særpregede og spennende sakprosabøkene som kommer ut i Norge i år. Wergelandsveien er gjennomillustrert med historiske bilder utvalgt og sammensatt av Bodil Stenseth og bilderedaktør Guri Dahl.

format_quote

Boken tilbyr strålende lesning (...)Den veldesignede og gjennomillustrerte boken går fra opprinnelsen til i dag, og forteller, om hus, enkeltmennesker, tradisjoner, historie.
Lotte Sandberg, Aftenposten

format_quote
format_quote

Jeg går Wergelandsveien nesten daglig, men takket være denne boken vil den ikke bli det samme igjen. Historien ligger der rett foran øynene våre. Det er bare å åpne dem.
Audun Vinger, Dagens Næringsliv

format_quote

Guri Dahl (foto)
Les mer om forfatteren

Bodil Stenseth
Les mer om forfatteren