Kråker - ISBN 9788275477567 - Forlaget Press

Judith Schalansky / Cord Riechelmann

Kråker

Et portrett

Kraker

Pris: 299,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788275477567
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
bookBla i boka
  • UTG.ÅR:2014
  • VEKT:0.19
  • BOKGR:32
  expand_more

Kråkefamilien, på latin Corvidae, er en forholdsvis ung familie i sangfuglenes utviklingshistorie. Den omfatter 123 arter, deriblant også skjære og nøtteskrike. Dens nærmeste slektninger er paradisfuglene. Til forskjell fra disse finnes de stort sett svarte kråkene nesten overalt på jorden. Mytene som i uminnelige tider har fulgt dem, er like mørke som dem, og handler så å si alltid om død og fordervelse. Det har vært forsket mye på deres fremragende intelligens i det siste, men heller ikke det har kunnet gjøre noe med deres dårlige omdømme. Tvert imot: At kråker har en hukommelse som faktisk overgår enhver menneskelig kapasitet, oppfattes bare som ytterligere bevis for hvor skumle de er.format_quote

Den lille boken er særdeles forseggjort og kjærlig utstyrt – et funn.
Enneke Siedler, Lesart

format_quote
format_quote

Her er alt på plass (…) Så lenge et forlag jobber med et slikt program, med hensyn til seriøsitet, prakt, smak, intelligens, da skulle man ønske at man kunne forhåndsabonnere, og ut over det ikke få vite noe om bøkene. De ville da komme som overraskelser, og innholdet ville hver gang være så forbløffende at man ikke tror sine egne øyne.
Andreas Maier, Die Zeit

format_quote
format_quote

Så klokt og elegant forteller Cord Riechelmann om kråkene i denne flott illustrerte boken, at om man ikke lærer å elske denne fuglen med dens kra-kra, så vil man i det minste føle respekt.
Susanne Kippenberger, Der Tagesspiegel

format_quote
format_quote

Riechelmann forbinder myte, kulturhistorie og naturvitenskap i denne lettleste, lille boken, og når man vel har lest den, oppstår det som kjennetegner enhver ekte iakttagelse av naturen.
Andreas Wirthensohn, Sächsische Zeitung

format_quote
format_quote

Kråker er en bok å vende tilbake til, det er en bok til å bli glad i (...) Kråkefamilien har hatt et frynsete rykte. Men med denne boka får kråkene sin oppreisning. Det er sjelden jeg med en slik fryd anbefaler en bok.
Liv Mossige, Dagsavisen


format_quote
format_quote

En praktbok om kråker. En mer innbydende bok skal du lete lenge etter. Både illustrasjoner og tekst lærer deg litt om fugler, og mye om verden.
Karin Haugen, Klassekampen.

format_quote

Judith Schalansky
Les mer om forfatteren

Cord Riechelmann
Les mer om forfatteren